Usein kysytyt kysymykset

Tarvitseeko bioXtra-tuotteiden ostamiseen reseptiä?

Ei, bioXtra-tuotteita saa paikallisesta apteekista ilman reseptiä.

Mitä lääkinnällinen laite ja bioXtra-tuotteiden CE-merkintä tarkoittavat?

bioXtra-tuotteet ovat luokan IIa lääkinnällisiä laitteita. Tämä luokitus ilmaisee, että tuotteiden teho ja turvallisuus on todistettu.

Käytän lääkitystä. Onko bioXtra-tuotteita turvallista käyttää?

bioXtra-tuotteiden ja lääkkeiden välillä ei ole tunnettuja vuorovaikutuksia ja niitä voidaan käyttää turvallisesti yhdessä. Jos sinulla kuitenkin on kysyttävää tästä tai jos havaitset odottamattoman vaikutuksen bioXtra-tuotteita käytettäessä, ota yhteys apteekkiin tai valmistajaan.

Miten kosteuttavaa bioXtra-geeliä käytetään?

Pese kädet huolellisesti ennen käyttöä. Levitä geeliä sormella ikenille ja kielelle tai käytä proteesin alla, kun suu tuntuu kuivalta, etenkin yöllä. Levitä geeliä suuhun liikuttamalla kieltä huulten sisäpuolella, poskissa ja suulaessa.
Poista tai sylkäise ylimääräinen geeli. Toista käsittely tarvittaessa.

Mikä on paras tapa lisätä kosteuttavaa bioXtra-geeliä potilaan suuhun?

Jos potilas ei voi levittää geeliä itse, helpoin tapa on laittaa sitä suojakäsineellä tai sormisuojalla suojatulle sormelle. Levitä geeliä poskiin, kieleen ja suulakeen, äläkä unohda suunpohjaa. Voit myös käyttää vanupuikkoa tai harsoa levitykseen, mutta käytä tällöin enemmän geeliä, sillä osa siitä imeytyy.
Kosteuttavaa bioXtra-geeliä voidaan käyttää myös PEG-letkuruokinnassa tai happihoidon aikana.

Milloin alan huomata bioXtra-tuotteiden vaikutuksen?

Tilanteestasi riippuen voit odottaa tuloksia 10 päivässä. Parhaat tulokset saavutetaan käyttämällä bioXtra-tuotteita päivittäisessä hoito-ohjelmassa.
Kosmeettisten suuvesien alkoholi tai tavallisten hammastahnojen vaahtoaineet voivat tuhota entsyymien toimintamekanismin, joten vältä niiden käyttöä yhdessä bioXtra-tuotteiden kanssa.

Voinko käyttää kosteuttavaa bioXtra-geeliä proteesien alla?

Kyllä. Kun sylkeä ei erity tarpeeksi, proteesit eivät pysy paikoillaan, sillä ne eivät kiinnity. Kun proteesien alle levitetään kosteuttavaa bioXtra-geeliä, ne tuntuvat mukavammilta käyttää.

Miten pitkään kosteuttava bioXtra-geeli toimii?

Kosteuttava geeli säilyy suussa itse asiassa sen pidempään, mitä kuivempi suu on. Levitä kosteuttavaa bioXtra-geeliä ennen nukkumaanmenoa saadaksesi pitkäkestoisen helpotuksen kuivaan suuhun.

Voinko käyttää bioXtra-geelisuusuihketta yöllä?

bioXtra-geelisuusuihke on erittäin kätevä käyttää päiväsaikaan, mutta sitä voi käyttää myös yöllä, jos ongelmat ovat lieviä. Jos tarvitset pitkäkestoisempaa vaikutusta yöaikaan, suosittelemme kosteuttavan bioXtra-geelin käyttöä.

Ainesosaluettelossa mainitaan glukoosioksidaasi. Onko se sokeria?

Ei, glukoosioksidaasi ei ole sokeri, vaan entsyymi, jonka ruoassa ja juomassa oleva glukoosi aktivoi. Tämän aktivoinnin aikana suun glukoosipitoisuus itse asiassa pienenee, sillä entsyymi kuluttaa sitä. Glukoosioksidaasi on turvallinen luonnonhampaille.

Miksi mieto bioXtra-hammastahna vaahtoaa miedosti?

Mieto bioXtra-hammastahna ei sisällä natriumlauryylisulfaattia. Natriumlauryylisulfaatti on vaahtoaine, joka voi joissain tapauksissa aiheuttaa kivuliaita näppylöitä (aftahaavaumia) suuhun. Jos suu on kuiva, näitä ongelmia voi esiintyä useammin syljen luonnollisen suojajärjestelmän puuttuessa. Miedon bioXtra-hammastahnan käyttö voi auttaa vähentämään aftahaavaumien syntymistä.

Jotkin bioXtra-tuotteet sisältävät limoneeniä. Voinko käyttää näitä tuotteita?

Limoneenilla ei ole suuontelossa juurikaan merkitystä ihoallergian kannalta. Jos syöt appelsiinin tai juot appelsiinimehua, limoneenipitoisuus suussa ja huulilla on paljon suurempi. Jos kuitenkin tiedät, että olet allerginen limoneenille, sitä sisältävien bioXtra-tuotteiden, eli erittäin miedon suuveden ja miedon hammastahnan, käytön välttäminen on suositeltavaa. Voit käyttää geelisuusuihketta ja kosteuttavaa geeliä turvallisesti. Jos olet epävarma, kysy neuvoa asiantuntijalta.

Voinko nielaista erittäin mietoa bioXtra-suuvettä?
Ei, erittäin mietoa bioXtra-suuvettä ei saa nielaista.

Pitääkö minun purskutella vedellä erittäin miedolla bioXtra-suuvedellä purskuttelun jälkeen?

Ei, sylkäise se vain pois, äläkä purskuttele vedellä. Kun vain sylkäiset suuveden pois, saat parhaan mahdollisen hyödyn sen sisältämistä entsyymeistä.

Miten usein voin käyttää erittäin mietoa bioXtra-suuvettä?

Erittäin mieto bioXtra-suuvesi sisältää 1500 ppm fluoria, joten älä käytä sitä yli viittä kertaa päivässä.

Voiko kuka tahansa käyttää bioXtra-hammastahnaa ja -suuvettä, vaikkei kärsisikään kuivasta suusta?

Kyllä, bioXtra-hammastahna ja -suuvesi soveltuvat kaikille. Ne sisältävät entsyymejä, joita on myös luonnollisessa syljessä. Hammastahna ja suuvesi eivät sovellu 6-vuotiaille tai sitä nuoremmille lapsille. Valvo aluksi tarvittaessa suuveden käyttöä lapsilla.

Miksi minun on suljettava tuubit ja pullot avaamisen jälkeen?

bioXtra-tuotteiden entsyymijärjestelmä aktivoituu hapen avulla. Jos jätät tuotetuubin tai -pullon auki, sinne pääsee happea, joka heikentää tuotteen tehoa.